Wie ben ik?

Marco Jonker

Marco Jonker

Op een dag kreeg in een boek in handen dat ging over Mindset en persoonlijke ontwikkeling. Dit boek ben ik gaan bestuderen en was het begin van de verandering in mijn leven.

Zo kwam ik er na 45 jaar achter dat er meer is in het leven. Mijn vader was mijn grote voorbeeld. Hij had een eigen bedrijf en werkte, toen ik klein was, als molenmaker op de Zaanse Schans. Dat was mijn droom. Dus ben ik ook in de bouw gaan werken. Dat was toen mijn passie. En ik heb altijd met plezier dat gedaan.

In werkelijkheid was ik niet degene wie ik van binnen ben. Ik was bang dat ik niet gezien werd, er niet toe deed. Bang dat mensen bij mij weggingen. Ik werd een pleaser, was constant bezig om het anderen naar hun zin te maken ten koste van mezelf. Ik cijferde mezelf weg.

Ik wilde het anders gaan doen, maar ik merkte dat het makkelijker gezegd was dan gedaan. Ik had er moeite mee om die knop om te zetten. Uiteindelijk heb ik ondersteuning gezocht bij een coach. Ik ben mij gaan verdiepen in de psyche van de mens en ik ben boeken gaan bestuderen van Tony Robbins, Eckart Tolle, Deepak Chopra, Napoleon Hill, Wayne Dyer, Michael Pilarczyk enz. Al deze schrijvers beschreven op hun eigen manier hoe je een mooi leven zou kunnen leven. Maar eigenlijk zeggen ze allemaal hetzelfde. Je kunt pas echt je mooiste en fijnste leven leven als je weet wie je bent, als je zelfbewust bent en van jezelf houdt. Dit klinkt ook makkelijker gezegd dan gedaan. Maar uiteindelijk komt het erop neer dat je kunt zijn wie je bent en dat je leeft in het nu en niet in de toekomst of in het verleden. Dat je geniet van de dingen die er zijn en dat je weet om te gaan met tegenslagen. Het is mij gelukt om te worden wie ik ben en om te leven in het nu. Ik accepteer tegenslagen en ben gelukkig met wat ik heb.

Het is fijn. Ik heb nu een leven dat zoveel prettiger en mooier is, dat ik het anderen ook gun om een mooi leven te leven. Ik wil dit doorgeven. Mijn passie is gewijzigd. Ik laat de materiƫle bouw achter me en ga bouwen aan levens.