Wie ben ik?

20210425-_WEL7546

Marco Jonker

Op een dag kreeg in een boek in handen dat ging over Mindset en persoonlijke ontwikkeling. Dit boek ben ik gaan bestuderen en was het begin van de verandering in mijn leven.

Zo kwam ik er na 45 jaar achter dat er meer is in het leven. Mijn vader was mijn grote voorbeeld. Hij had een eigen bedrijf en werkte, toen ik klein was, als molenmaker op de Zaanse Schans. Dat was mijn droom. Dus ben ik ook in de bouw gaan werken. Dat was toen mijn passie. En ik heb altijd met plezier dat gedaan.

In werkelijkheid was ik niet degene wie ik van binnen ben. Ik was bang dat ik niet gezien werd, er niet toe deed. Bang dat mensen bij mij weggingen. Ik werd een pleaser, was constant bezig om het anderen naar hun zin te maken ten koste van mezelf. Ik cijferde mezelf weg.